Autetaan ravintoloita -palvelu

Autetaanravintoloita.fi on verkkokauppa-alusta, jossa ravintolat voivat myydä  lahjakortteja kuluttajille. Autetaanravintoloita.fi on luotu auttamaan Suomessa toimivia ravintoloita vaikeina aikoina, ja tavoitteena on saada ravintoloille tuloja jo ennen kuin ne voidaan taas avata asiakkaille. 

 

Lahjakortteja voi ostaa kuka tahansa. Lahjakortit auttavat ravintoloita ansaitsemaan tuloja jo nyt ravintoloiden ollessa suljettuina. Ravintolat saavat lahjakorttimyynnin tulot välittömästi suoraan itselleen ja ostaja voi lunastaa lahjakortin heti, kun ravintolat avaavat ovensa uudestaan.

RAVINTOLA:

Kenelle autetaanravintoloita.fi verkkokauppa-alusta on tarkoitettu?

Autetaanravintoloita.fi on kaikkien Suomessa toimivien ravintoloiden käytettävissä oleva verkkokauppa-alusta. Kuka tahansa ravintola voi rekisteröityä ja saada kauppapaikan käyttöönsä liittymislomakkeella.

Autetaanravintoloita.fi verkkokauppa-alustaan rekisteröityneet ravintolat vastaavat omien lahjakorttiensa, tuotteidensa ja palveluidensa myymisestä ja toimittamisesta kuluttajille sekä myymiensä lahjakorttien lunastamisesta kuluttajilta.

Mitkä tahot ovat autetaanravintoloita.fi verkkokaupan taustalla?

Autetaanravintoloita.fi on Oy Hartwall Ab:n (Y-tunnus: 0213454-7) idean pohjalta kehitetty ja luotu verkkokauppa-alusta, joka on kaikkien ravintoloiden käytettävissä. Alustan on toimittanut ja tuottanut Helppari Oy (Y-tunnus: 2259653-8), joka vastaa myös alustan toimivuudesta ja ylläpidosta.

Rahaliikenteestä vastaa OP Ryhmään kuuluva Checkout Finland Oy (Y-tunnus: 2196606-6), jonka kanssa jokainen ravintola tekee myös oman yksittäisen kauppapaikkasopimuksen. Näin varmistetaan se, että myynnistä saatavat rahat menevät oikeaan paikkaan suoraan ravintolan omalle tilille.

Kauppapaikkasopimus on  voimassa 31.12.2020 asti.  Hartwall ei osallistu millään tavalla välittäjän roolissa ravintoloiden tarjoamiin lahjakortteihin, myynti- eikä maksutoimiin kolmansille osapuolille.

Mitkä tiedot ravintolasta tarvitaan osallistumiseen?

Ravintola  voi  rekisteröityä  ja  saada  kauppapaikan  käyttöönsä täällä. Täyttämällä linkin takana olevan lomakkeen prosessi saadaan välittömästi käyntiin.

Kuinka nopeasti kuluttajan ostokset näkyvät ravintoloitsijan tilillä, ja lähteekö suorituksesta palvelumaksuja?

Lahjakorteista saatu myynti tilitetään suoraan ravintolan omalle tilille. Toivomuksena ja tavoitteena on, että moni lahjakortin käyttäjä tulee ravintolaan pian sen avaamisen jälkeen, ottaa kavereita mukaan ja ostaa myös muuta lahjakortin käyttämisen lisäksi.

Hartwall ei ota mitään maksua palvelun käytöstä ravintoloilta, vaan alusta on ravintoloiden käytettävissä siihen asti kuin ravintoloiden sulku kestää. Mukana maksuliikenteessä on OP Ryhmään kuuluva Checkout Finland, joka ottaa jokaisesta maksusuorituksesta 0,55 euron suuruisen maksun ja Helppari, jonka 5,5 prosentin suuruinen provisio kattaa sivuston tuottamisen ja ylläpidon.  Provisio veloitetaan lahjakorttien loppusumasta.

Miten kuluttaja saa lahjakortin ostoksensa jälkeen?

Kuluttaja saa lahjakortin sähköpostiosoitteeseen, jonka hän on ilmoittanut ostaessaan lahjakortin ravintolalta. Kussakin lahjakortissa on yksilöllinen koodi ja QR-koodi,  jonka  avulla  tuotteet  saa  lunastettua  ravintolasta. Ravintola voi lukea QR-koodin kännykällä jolloin se kuitataan käytetyksi.

Eikö lahjakorttien myyminen vain siirrä ravintoloiden ongelmaa pidemmälle tulevaisuuteen?

Tavoite on saada lisätuloja ajalle, jolloin ravintoloiden liiketoiminta on koronaviruksen vuoksi rajattua. Tulot myydyistä lahjakorteista tulevat suoraan ravintoloiden tilille.

Kuinka kauan rekisteröitymisen jälkeen kestää, ennen kuin ravintolani on autetaanravintolat.fi verkkokauppa-alustalla?

Yrityksen rekisteröintihakemuksen jälkeen Helppari tarkistaa jokaisen ravintolan tiedot. Helppari lisää yrityksen tämän jälkeen mahdollisimman nopeasti verkkokauppa-alustalle. Helppari ilmoittaa yritykselle heti, kun se on lisätty alustaan.  Ilmoituksen yhteydessä kukin yritys saa myös linkin omaan markkinapaikkaan.

Vinkkejä ravintoloille lahjakorttien myyntiin?

Lahjakortteja kannattaa mainostaa ravintolan omissa kanavissa.  Mainostaa voi esimerkiksi  nostamalla  autetaanravintoloita.fi-tunniste ravintolan omille sosiaalisen median kanaviin. Helppari  toimittaa markkinapaikan avauksen jälkeen ravintolalle oman linkin, joka ohjaa suoraan kyseisen ravintolan omalle verkkokauppasivulle, ja sinne voi ohjata liikennettä omista kanavista suoraan.  Tarvittaessa voit hakea vinkkejä myös Juomamaailmasta tai  kysyä  Hartwallin  asiakaspalvelusta.

Voinko jakaa osallistumiseni myös omalla verkkosivullani ja sosiaalisen median kanavissa?

Ehdottomasti! Oman ravintoasi verkkokauppalinkin avulla voit ohjata kuluttajat ostamaan lahjakortteja. Linkkiä kannatata nostaa omissa kanavissa kuten ravintolan verkkosivuilla ja somessa.

 

Voinko ravintolayrittäjänä tarjota myös toisenlaisia lahjakorttipaketteja?

Ravintolat saavat itse päättää millaisia lahjakortteja laittavat myyntiin. Lisäksi vaihtoehtoina on rajattu määrä eri juomalahjakortteja.

Jotta olisi mahdollista palvella mahdollisimman montaa ravintolaa tämän sivuston kautta, lahjakorttien määrä on kuitenkin rajattu mahdollisimman suppeaksi. Vaihtoehtona on myös avoin ruokalahjakortti, jonka kuluttaja voi käyttää haluamaansa ruokaan ravintolassa. 

Ravintolat vastaavat omien lahjakorttien, tuotteidensa ja palveluidensa myymisestä ja toimittamisesta kuluttajille sekä myymiensä lahjakorttien lunastamisesta kuluttajilta voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

Voinko myös peruuttaa osallistumiseni autetaanravintoloita.fi verkkokauppa-alustalle?

Kyllä, kukin yritys voi  peruuttaa osallistumisen milloin tahansa. Osallistumisen peruuttaminen ei kuitenkaan poista kunkin yrityksen vastuuta kuluttajille jo myymistään lahjakorteista (ml. ravintolan tarjoamat palvelut ja tuotteet kuluttajille).  Jos yrityksesi haluaa peruuttaa osallistumisen, ota yhteyttä sähköpostitse [email protected] tai soittamalla numeroon 09-42579610.

 

KULUTTAJA:

Milloin lahjakortteja voi ostaa?

Lahjakortteja on mahdollista ostaa 6.5.2020 alkaen. Sivusto pidetään auki niin kauan, kun ravintolat pysyvät suljettuina koronakriisin vuoksi.

Kauanko lahjakortit ovat voimassa?

Lahjakortit ovat voimassa 31.12.2020 asti.  

Miten saan lahjakortin ostokseni jälkeen?

Kuluttaja saa lahjakortin sähköpostitse siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka kuluttaja on ilmoittanut ostaessaan ravintolalta lahjakortin. Kussakin lahjakortissa on yksilöllinen koodi ja QR-koodi, jonka avulla tuotteen saa lunastettua ravintolasta. Kunkin lahjakortteja myyvän ravintolan vastuulla on ottaa vastaan kuluttajan kyseiseltä ravintolalta ostama lahjakortti. Ravintolan vastuulla on lukea kuluttajan  QR-koodi (esim. puhelimella) ja kuitata lahjakortti käytetyksi.

Mitkä ravintolat osallistuvat?

Ravintolat löydät sivuston listauksesta ja tästä linkistä

Miksi ei lempiravintolani ole mukana listassa?

Alusta on avoin kaikille Suomessa toimiville ravintoloille, mutta kaikki ravintolat eivät ole kuitenkaan lähteneet mukaan. Voit halutessasi vinkata mahdollisuudesta lempiravintolasi henkilökunnalle. Voi myös olla, että ravintola on lähtemässä mukaan myöhemmin. Siksi kannattaa tarkistaa lista uudelleen muutaman päivän päästä.

Mitä jos ostan lahjakortin ravintolaan, joka ajautuu konkurssiin?

Kampanjan tavoite on, että mahdollisimman moni ravintola selviäisi haastavan ajan yli, ja että alusta toisi lisätuloja mahdollisimman monelle ravintolalle. Jos ravintola kuitenkin lopettaa toimintansa ennen kuin lahjakorttia on lunastettu, ei ostaja saa lahjakorttiin käyttämiään rahoja takaisin. Jokainen ravintola vastaaa myymästään lahjakortista kuluttajalle.

Meneekö lahjakortin arvo ravintolalle?

Kyllä, tämän alustan tarkoitus on tukea ravintolayrittäjiä vaikean ajan yli. Lahjakorteista saatu myynti tilitetään suoraan ravintolan omalle tilille anniskelulain mukaisesti.  

Miten takaatte tietoturvan ja maksujen turvallisuuden?

Kauppapaikan maksujen välittämisestä ja siihen liittyvästä tietoturvasta vastaa Checkout Finland Oy. Y-tunnus: 2196606-6), joka on osa OP Ryhmää. Jokainen alustaan rekisteröitynyt ravintola solmii itsenäisesti erillisen sopimuksen Checkout Finland Oy:n kanssa. Linkki Checkout Finland Oy:n sivuille: https://checkout.fi.

Helppari Oy (Y-tunnus: 2259653-8) (jäljempänä: Helppari) vastaa alustan tietoturvallisuudesta ja toimii kulloinkin voimassa olevan Suomen henkilötietolain ja muiden mahdollisesti soveltuvien tietosuojaa koskevien lakien tai säädösten mukaisena rekisterinpitäjänä. Tietoturvan osalta Helppari käyttää tarpeellisia sekä riittäviä teknisiä ja organisatorisia tietoturvakeinoja henkilötietojen suojaamiseksi, oikeudetonta pääsyä, tietojen luovuttamista ja hävittämistä tai muuta oikeudetonta käsittelyä vastaan. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurit, turvalliset laitetilat, hallittu käyttöoikeuksien myöntäminen ja erilaisten salaustekniikoiden käyttö.

Alustan tietosuojaselosteeseen pääset tästä linkistä.